Sirova hrana

Riječ je o prehrani u engleskome jeziku nazvanom „raw food”, na njemačkome “Rohkost”, a na našem jeziku “sirova hrana”. No taj izraz ne može dočarati životnu snagu pohranjenu u toj hrani, koja je nužna za čovjekovo zdravlje. Mi je stoga mnogo više volimo nazivati “životna hrana”, no to je ionako nevažno, bitna je sama suština ovog načina prehrane.
Prehrana sirovom hranom nije sama sebi cilj nego sredstvo za postizanje harmonije čovjeka i okoline u kojoj živimo. U procesu obrade, prerade, sušenja ili skladištenja sirova hrana nije termički obrađivana na temperaturi većoj od 40 Celzijevih stupnjeva. Naravno za ovaj je tip prehrane ključno da odabrane namirnice budu ekološki, organski uzgojene, bez herbicida, pesticida i štetnih kemikalija. U pravilu ne smeta mnogo ako katkad jedete kuhanu hranu, pod pretpostavkom da u dovoljnim količinama jedete sirovu hranu. Mi danas živimo u ubrzanom vremenu i uništavamo svoj organizam unošenjem velike količine kuhane i prerađene hrane, stvarajući u sebi tjelesni i duševni konflikt koji je velika prepreka u ostvarivanju zdravog života.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s