Enzimi

Enzimi nam omogućuju pravilno probavljanje hrane i slanje energije u krvotok. Oni su nosioci života i pokreću vegetativni život u svim biljnim i životinjskim stanicama. Bez enzima nema dijeljenja, obnove, rasta i razmnožavanja stanica. Što je u našoj hrani sadržano više svježih namirnica, to imamo više energije, snage, i lakše nam se obraniti od bolesti. Ta prehrana osigurava pravilan rad žlijezda, a prema tome i regulaciju tjelesne težine, čišćenje krvi i staničnog tkiva od svih vrsta otpadnih anorganskih materijala, odnosno jednostavno stanje u kojem nastaje izlječenje od različitih bolesti kojima smo danas pogođeni.

Svi mi želimo biti zdravi. Samo tada smo na korist sebi, obitelji, društvu u cjelini i zato, pogotovo u današnje vrijeme kada smo na svakom koraku izloženi brzoj, prerađenoj hrani, moramo više nego ikad biti svjesni da naše zdravlje ovisi o nama samima. Enzimi se ne mogu proizvesti industrijski, uništavaju se kuhanjem pri temperaturi većoj od 50 Celzijevih stupnjeva i kad to jednom shvatimo, postaje nam jasno zašto moramo hranu birati razumom i zašto mora biti sirova, nekuhana i neobrađena. Samo život može stvoriti život.

Danas se zaista nije lako snaći u brojnoj literaturi o prehrani, različitim pravcima prehrane, raznim dijetama…, u moru kontradiktornih informacija industrije, farmacije, medicine i svih onih koji se bore za prevlast i stvaranje navika potrebnih za kontrolu ljudi. Mi sami moramo u sebi probuditi svijest da smo sami odgovorni za prehranu svoga tijela i da nam život ovisi o hrani koju unosimo u organizam. Sami trebamo spoznavati, istraživati i kad osjetimo da bi nešto mogla biti istina, nešto što nas oduševljava, tada nastojati to i prakticirati. Samo tada će riječi zaživjeti u nama, otkrivajući jednostavnost života, jednostavne principe koji nas okružuju, a koji su tako očigledni, a to je priroda i naša harmonija s njom.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s