Kontrola težine

Što veću prekomjernu težinu imate, tim je važnije da nešto promijenite. Sve je to moguće i sve počinje u vašem umu – s odlukom da se promijenite. Vi to možete!

Dr. David Heber, direktor Centra za ljudsku ishranu pri Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu: ‘Gledano u cjelini, prehrana nam je sve lošija, hrana je sve lošije kvalitete, a naše opće zdravstveno stanje je ugroženije nego ikada. Dodamo li tome druge čimbenike modernog načina života, poput stresa i zagađenja okoliša, mogli bi se povećati rizici nastanka mnogih bolesti i pretilosti.’

Jeste li znali da je potreban samo 21 dan kako bi razvili neku naviku? Znači u tako kratkom vremenu možete u svoj život uvesti zdravu naviku a rezultati mogu trajati cijeli život!

Ponekad je teško pronaći program koji je savršen samo za vas. Takav program treba prilagoditi vašim specifičnim potrebama i ciljevima, te vam je svakako potrebno i ohrabrenje kako biste ga dosljedno provodili. Neprestana podrška dodatno će vam pomoći.

Volite ono što vam hrana može dati – hranjive tvari, pokretačku snagu, zdravlje. Kontrolirajte glad tako što ćete kod svakog obroka izabrati samo hranu bogatu hranjivim tvarima. Usredotočite se na velike količine svježih, sirovih i lagano kuhanih šarenih ugljikohidrata – slatka paprika, rajčica, špinat, mrkva, brokula. Oni će koristiti vašem probavnom sustavu svojim pročišćavajućim svojstvima i pružiti vašem tijelu gorivo puno hranjivih tvari koje se sporo oslobađaju.

Svedite na minimum unos smeđih i bež ugljikohidrata – kruh, tjestenina, riža, krumpir, keksi, kolači i slatkiši od tijesta, jer su prepuni kalorija i sadrže malo važnih hranjivih tvari.

Voda prenosi hranjive tvari (energiju) po čitavom tijelu. Redovito pijte vodu tijekom dana, kako biste bili sigurni da vaš sustav opskrbe optimalno funkcionira. Nastojte piti dvije litre vode dnevno.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s