Zdravi doručak

Istraživanje o prehrambenim navikama u Hrvatskoj, koje je proveo Centar za istraživanje tržišta, pokazalo je da naviku doručkovanja tijekom radnog tjedna nema 37 posto građana starijih od 15 godina, a oko 14 posto osoba nikad ne doručkuje. No, doručak je obrok koji se ne bi smio preskakati.
Nakon osam do deset sati posta i sna, organizamu je ujutro potrebna energija, a dobar doručak osigurava energiju potrebnu da bismo izdržali dan. Redoviti doručak poboljšava zdravlje osiguravajući organizmu vrijedne nutrijente. Brojne su studije pokazale da su osobe koje redovito doručkuju mentalno i tjelesno aktivnije i produktivnije. Također, doručak je važan za održavanje vitkosti i idealne tjelesne težine. Propustimo li doručak, imamo znatno veće izglede da će nas napasti neutaživa glad te da ćemo se prejesti kasnije tijekom dana. Velikom broju osoba je za preskakanje prvog dnevnog obroka najčešća isprika nedostatak vremena. No za doručak najčešće i ne treba puno vremena.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s